'Onana kan gaan strijden om opvolging Cillessen'

Reacties

Ajax heeft woensdag de achttienjarige doelman Andre Onana gepresenteerd. De Kameroense goalie, die in plaats van komende zomer direct overkwam, heeft een contract tot medio 2018 ondertekend en kijkt uit naar zijn nieuwe omgeving.

'Onana kan gaan strijden om opvolging Cillessen'

'Ik ben erg blij dat ik de stap naar Ajax heb gemaakt', aldus de doelman die voor Barcelona Onder-19 uitkwam. In dat elftal verloor hij zijn basisplaats toen bekend werd dat hij in de zomer naar Ajax zou verkassen.

'Er waren aardig wat clubs geïnteresseerd, maar ik hoefde hier eerlijk gezegd niet lang over na te denken', vervolgt de Kameroener op de clubwebsite. 'Toen Ajax interesse toonde was het voor mij eigenlijk meteen duidelijk dat ik naar deze club wilde. De voetbalfilosofie spreekt mij enorm aan en het feit dat de jeugd bij Ajax een kans krijgt, was voor mij ook een belangrijk punt. Ik heb er dan ook enorm veel zin in om te beginnen.'

Ook directeur voetbalzaken Marc Overmars (foto) is verheugd met de komst van Onana, die als derde doelman achter Jasper Cillessen en Diederik Boer zal fungeren. 'Andre is een zeer talentvolle keeper die in de toekomst kan gaan strijden om de opvolging van Jasper Cillessen. Hij kan samen met de keeperstalenten die we op dit moment al hebben rondlopen, de concurrentie aangaan voor die positie. Vanwege de vele blessures is het een prettige bijkomstigheid dat hij nu per direct de overstap maakt', doelt Overmars op de kwetsuren van Peter Leeuwenburgh en Norbert Alblas.

De regerend landskampioen heeft zich deze week overigens verzekerd van nog een keeper. De achttienjarige Indy Groothuizen, die met de selectie van trainer Frank de Boer mee was op trainingskamp naar Doha, heeft een akkoord bereikt over een nieuw contract tot medio 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.