Onaangenaam verrast Roda JC reageert op matchfixing-verhaal

Reacties

Roda JC neemt afstand van de geruchten over een mogelijke matchfixingzaak waarbij de beloftenploeg van de Limburgers zou zijn betrokken. Dat laat de club weten in een statement.

Onaangenaam verrast Roda JC reageert op matchfixing-verhaal
© Pro Shots

Zondag kwam naar buiten dat vijf spelers van Jong RKC Waalwijk zouden zijn omgekocht om de wedstrijd tegen Jong Roda JC in november 2019 te verliezen. Dat verklaarde een fixer in de podcast Gefixt van de NOS. Ook één speler van de Limburgers was daarbij betrokken, aldus de spreker.

'Naar aanleiding van de NOS-berichtgeving omtrent matchfixing in 2019, waarbij een speler van Jong Roda JC betrokken zou zijn, wil Roda JC duidelijk aangeven afstand te nemen van deze geluiden, en nogmaals duidelijk onderstrepen dat voor dergelijke praktijken geen plek is binnen de voetballerij in het algemeen, en Roda JC in het bijzonder', zo laat de club weten.

De Limburgers stellen verrast te zijn door de berichten. 'Roda JC zal de zaak intern, en waar nodig met andere clubs gaan bespreken. Tevens sluit Roda JC zich aan bij de oproep van de KNVB aan de autoriteiten om matchfixing pro-actief, en via de daarvoor geëigende juridische wegen, aan te pakken.' Overigens heeft de KNVB al uitgelegd waarom het vooralsnog nog niet leidt tot een daadwerkelijke zaak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.