Omstreden Spaanse bondsvoorzitter noemt drie minst favoriete clubs

Reacties

De positie van bondsvoorzitter Luis Rubiales als voorzitter van de Spaanse bond lijkt met de dag onhoudbaarder. Nu ligt de bestuurder onder vuur door uitgelekte gesprekken waaruit clubvoorkeuren doorschemeren.

Omstreden Spaanse bondsvoorzitter noemt drie minst favoriete clubs
© Pro Shots

Rubiales (45) lag in het verleden onder meer al onder vuur vanwege een miljoenendeal met Gerard Piqué. Dit keer zijn het gesprekken met zijn vader die voor commotie zorgen. In die gesprekken verklaart Rubiales dat Sevilla, Villarreal en Valencia zijn minst favoriete clubs zijn.  Dinsdag kwamen de drie clubs met een gezamenlijk statement.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Valencia, Sevilla en Villarreal veroordelen samen het ernstige gebrek aan respect van Luis Rubiales, voorzitter van de Koninklijke Spaanse Voetbalbond, dat op dinsdag 11 oktober door El Confidencial is onthuld', luidt het bericht van de drie clubs, die rectificatie en spijt eisen van Rubiales.

'De gesprekken waarin hij met zoveel aanstoot, kwade wil en arrogantie spreekt tegenover de drie clubs zijn onaanvaardbaar, afkomstig van een persoon die een dergelijke verantwoordelijke positie bekleedt en de belangen van alle clubs in het Spaanse voetbal gelijk zou moeten behandelen.'

Ook Atlético Madrid moest het ontgelden. Die club zette hij neer als 'Patético', oftewel aanstellerig. Atleti reageerde nog niet op die uitspraak.

'Vorige maand kwam El Mundo nog met het bericht naar buiten dat Rubiales, die sinds mei 2018 in dienst is van de Spaanse bond, beschuldigd wordt van het organiseren van privéfeestjes met jonge dames. De bond kwam destijds met een verweer op de eigen website dat de beschuldigingen uit de hoek van een wraakzuchtige ex-werknemer zouden komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.