Ommezwaai voor voormalig Feyenoord-target: weigerhuurling toch naar Sochi

Reacties

Aleksandr Kokorin is alsnog op huurbasis naar Sochi vertrokken. De 28-jarige spits was eerder in beeld bij Feyenoord.

Ommezwaai voor voormalig Feyenoord-target: weigerhuurling toch naar Sochi
© Pro Shots

In de voorbije transferperiode werd Kokorin nog volop in verband gebracht met een overstap naar Rotterdam. Tot een transfer kwam het niet, Feyenoord haalde uiteindelijk met Róbert Bozeník een nieuwe aanvaller binnen. Kokorin werd in eigen land ondertussen het middelpunt van een ware transfersoap.

FC Sochi maakte de komst van Kokorin eind januari bekend, maar direct waren er twijfels over een overgang. Na de transferbevestiging deed Zenit-trainer Sergei Semak in een oefenwedstrijd gewoon nog een beroep op de 48-voudig international. De zaakwaarnemer van Kokorin zei bovendien dat zijn speler helemaal niet voor Sochi in actie zou gaan komen. 'De situatie is duidelijk: hij gaat niet naar Sochi. Hij heeft daar niets te zoeken', klonk het krachtige statement.

Amper een maand na die harde woorden van zijn zaakwaarnemer maakte Kokorin maandag in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Dinamo Moskou zijn debuut. Hij scoorde direct twee keer bij de 3-1 zege. Voor bondscoach Stanislav Cherchesov is het goed nieuws, hij liet al weten het toe te juichen dat een van zijn mogelijke spitsen bij het EK weer meer speeltijd zal krijgen.

Kokorin kwam in september vorig jaar vrij na samen met collega Pavel Mamaev in de gevangenis te hebben gezeten na de mishandeling van twee personen in een horecagelegenheid. De spits tekende kort na zijn vrijlating een nieuw contract bij Zenit en is nu tot eind juni verhuurd aan Sochi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.