Omkoopzaak tegen Barça krijgt nieuw hoofdstuk door belangenverstrengeling

Reacties

Barcelona blijft achtervolgd worden door de zogenoemde Negreira-zaak. Het onderzoek naar de mogelijke omkoping van een scheidsrechtersbaas in Spanje kwam op een laag pitje te staan, maar dit is mogelijk bewust gedaan door een van de rechters in de zaak.

Omkoopzaak tegen Barça krijgt nieuw hoofdstuk door belangenverstrengeling
© Pro Shots

Het proces tegen Barcelona speelt zich af rondom toenmalig voorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie José Negreira en de Catalaanse club, die tussen 2016 en 2018 miljoenen overmaakte naar het bedrijf van Negreira. Barcelona bevestigde dat de club daar technische rapporten over de Spaanse scheidsrechters voor terugkreeg. Het Openbaar Ministerie en de UEFA zijn een onderzoek gestart.

Inmiddels is duidelijk dat het onderzoek mogelijk gehinderd is door een rechter. Silvia López Mejía was betrokken bij het eerste deel van het onderzoek naar Barça, uit documentatie van de rechtbank blijkt dat zij verborgen heeft gehouden dat haar partner banden heeft met Barcelona. Vanwege deze relatie zou er een belangenconflict kunnen ontstaan.

Het Spaanse medium El Debate beschrijft dat rechter López Mejía diverse pogingen heeft gedaan om het onderzoek naar Barcelona te onderbreken of zelfs te verhinderen door papierwerk niet of te laat in te voeren en deadlines niet te halen. Barça zou tijdens die beginperiode hebben geprobeerd het onderzoek te laten annuleren, omdat er geen progressie werd geboekt in de zaak.

Het laatste nieuws uit de Negreira-zaak is dat Barcelona wel degelijk is beschuldigd van omkoping. Er zijn inmiddels huiszoekingen verricht, onder andere in het hoofdkwartier van de Spaanse scheidsrechterscommissie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.