Ómarsson trekt na mislukte missie naar Frankrijk

Reacties

Excelsior zal het dit seizoen moeten stellen zonder topscorer Elías Már Ómarsson. De IJslandse spits heeft zoals VI eerder al meldde een contract getekend bij Nîmes Olympique. De Ligue 2-club schotelde hem een driejarig contract voor.

Ómarsson trekt na mislukte missie naar Frankrijk
© Pro Shots

Ómarsson kwam in 2018 naar Nederland toe, toen Excelsior hem overnam van IFK Göteborg uit Zweden. In zijn eerste seizoen maakte hij zeven doelpunten in de Eredivisie, maar daarmee kon de Scandinavische spits niet voorkomen dat Excelsior degradeerde. De twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie leverden Ómarsson achtereenvolgens 12 en 22 doelpunten op.

Het afscheid valt Ómarsson enigszins zwaar, de aanvaller had immers de club willen verlaten met promotie op zak. 'Ik had het liefst gezien dat Excelsior nu in de Eredivisie zou spelen, maar helaas is dat niet gelukt. Ik wens de club het allerbeste in het komende seizoen en hoop dat Excelsior snel kan terugkeren op het hoogste niveau.' Excelsior legde met Thijs Dallinga (FC Groningen) al een nieuwe spits vast.

Bij Nîmes Olympique gaat Ómarsson met rugnummer 9 spelen, de club degradeerde vorig seizoen rechtstreeks als nummer negentien van de Ligue 1. Het seizoen op het tweede niveau is al begonnen in Frankrijk, Nîmes Olympique speelde in de eerste speelronde met 1-1 gelijk tegen SC Bastia.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.