Topschutter Ómarsson nadert vertrek bij Excelsior

Reacties

Elías Már Ómarsson lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen in de Franse Ligue 2. De onderhandelingen tussen Excelsior en Nîmes bevinden zich in de afrondende fase.

Topschutter Ómarsson nadert vertrek bij Excelsior
© Pro Shots

De 26-jarige Ómarsson staat sinds 2018 onder contract bij Excelsior en was in 97 wedstrijden voor de club goed voor 44 doelpunten. In het afgelopen seizoen had hij het na de winterstop op zijn heupen: Ómarsson was in de eerste seizoenshelft goed voor liefst zeventien competitiegoals. Daar kwamen uiteindelijk nog vijf doelpunten bij. Ook scoorde de IJslander nog driemaal in het bekertoernooi.

Nu staat Ómarsson naar een verhuizing naar Nîmes, dat in het afgelopen seizoen als negentiende eindigde in de Ligue 1. Daardoor degradeerde de ploeg naar het tweede niveau. Met hulp van Ómarsson hoopt Nîmes zo snel mogelijk te kunnen terugkeren naar de elite.

Excelsior raakte eerder met Joël Zwarts ook al een belangrijke aanvaller kwijt. Hij gaat verder bij Jahn Regensburg, in de 2. Bundesliga. Excelsior heeft voor Zwarts een mooie transfersom ontvangen en laat ook Ómarsson niet voor een grijpstuiver gaan.

'In deze coronaperiode, met weinig transfers, is het een knappe prestatie van Excelsior om twee spelers voor goede bedragen te verkopen', zegt technisch directeur Nick Kersten. 'De mogelijkheid is er om te herinvesteren, maar dan moeten wel de juiste spelers voorbijkomen. Anders houden we het geld gewoon lekker op de bank.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.