Om deze reden wordt de Johan Cruijff Schaal op vrijdag gespeeld

Reacties

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de Johan Cruijff Schaal dit jaar afgewerkt op vrijdagavond.

Om deze reden wordt de Johan Cruijff Schaal op vrijdag gespeeld
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 1
PSV
PSV

Normaliter vindt de strijd tussen de kampioen en de bekerwinnaar plaats op zondag. Ook dit jaar zou dat het geval zijn geweest, ware het niet dat de KNVB besloot het duel twee dagen naar voren te halen.

Dat deed de bond op verzoek van PSV. De Eindhovenaren spelen komende dinsdag de eerste wedstrijd in het tweeluik met Sturm Graz in de derde voorronde van de Champions League. Door de strijd om de Johan Cruijff Schaal twee dagen eerder te spelen, heeft de club meer tijd om zich voor te bereiden op die cruciale wedstrijden.

Vorig seizoen wilde PSV de wedstrijd - toen tegen Ajax - ook op vrijdag afwerken, maar ging de KNVB niet verder dan de wedstrijd naar zaterdag te halen.

Wijzigingen in het competitieprogramma vloeien voort uit de afspraken tussen de BVO’s en het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie) in het kader van de veranderagenda. Die staat toe dat wedstrijden verplaatst kunnen worden als deelnemers aan Europese competities aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde duels of zich beter kunnen voorbereiden op aankomende clashes. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.