Olympisch doelpuntenfestijn: Mexico wacht clash met Brazilië

Mexico heeft zich in een spektakelstuk ten koste van Zuid-Korea geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi op de Olympische Spelen. Henry Martin en Sebastian Cordova speelden zich in de kijker in de uiterst vermakelijke wedstrijd in Yokohama.

Zuid-Korea O23
3 - 6
Mexico O23
Mexico O23

Mexico won in de groepsfase al verrassend en overtuigend met 4-1 van Frankrijk. Daarna werd gedroomd van een herhaling van de stunt in 2012, toen goud gepakt werd door Brazilië te verslaan. Oribe Peralta scoorde toen twee keer in de finale in Londen tegen de ploeg waarin Neymar de smaakmaker was.

Tegen Zuid-Korea tankten de Mexicanen vertrouwen op weg naar de volgende clash met Brazilië, al ging er defensief ook het nodige mis. Nadat Martin met een kopbal van dichtbij Mexico op voorsprong had gezet, kwam Zuid-Korea via Dong-Gyeong Lee op gelijke hoogte. De middenvelder scoorde met een fraai afstandsschot.

Nog voor rust liep Mexico weer uit naar een voorsprong. Dankzij Luis Romo (een geweldige aanname uit de lucht, gevolgd door een volley) en Cordova (rake strafschop) werd uitgelopen naar een geruststellende voorsprong. Lee deed in de 51ste minuut wat terug door de bal geweldig in de kruising te knallen. Met twee goals in tien minuten maakte Mexico daarna nog voor de slotfase begon een einde aan de spanning. Martin maakte eerst zijn tweede treffer van de wedstrijd met een kopbal uit een vrije trap. Cordova sloeg daarna ook opnieuw toe: 2-5. Eduardo Aguirre maakte namens Mexico het achtste doelpunt van de wedstrijd, maar daar bleef het niet eens bij. Het slotakkoord kwam op naam van Ui-Jo Hwang (3-6)

Zo zijn er nog vier ploegen in de race voor olympisch goud. Spanje strijdt in de halve finale tegen gastland Japan, terwijl Brazilië dus Mexico treft.