Olympique Marseille nieuwe koploper in Ligue 1

De vijftiende speelronde in Frankrijk had een nieuwe lijstaanvoerder als gevolg: Olympique Marseille loste Lille af.

Olympiqe Marseille-Montpellier 4-0Afgelopen week plaatste de thuisploeg zich door een 3-0 zege op Spartak Moskou voor de volgende ronde van de Champions League en zaterdag was Montpellier het slachtoffer. Lucho González en Benoit Cheyrou zetten Marseille voor rust op 2-0 en in de tweede helft scoorden Mathieu Valbuena en Loic Rémy.

Girondins Bordeaux-Lille 1-1Een puntendeling voor Lille dat de verrassende koploper was in Frankrijk. Moussa Sow bracht Bordeaux tien minuten voor rust op achterstand, maar door een eigen doelpunt van Adil Rami hield het team van Laurent Blanc nog een punt aan de wedstrijd over. Door het verlies komt Lille op de tweede plaats terecht.

Overige uitslagenAS Monaco-Olympique Nice 1-1Valenciennes- Arles AC 3-0AS Nancy-Saint-Etienne 1-1Lorient-Stade Rennes 2-0 Foto: VI Images