'Olympique Lyon werkt aan sensationele terugkeer Benzema'

Reacties

De situatie van Karim Benzema bij Al-Ittihad wordt vanuit meerdere kanten met veel interesse gevolgd. RMC Sport weet nu dat Olympique Lyon probeert om het kind van de club deze maand nog terug te halen. Financieel gezien is dat echter een behoorlijke uitdaging.

'Olympique Lyon werkt aan sensationele terugkeer Benzema'
© Pro Shots

De 36-jarige Benzema ging afgelopen zomer van Real Madrid naar Al-Ittihad, maar er wordt nu al een tijdje gespeculeerd over een snel vertrek uit Saoedi-Arabië. Benzema zou het er niet naar zijn zin hebben. Afgelopen vrijdag keerde hij liefst zeventien dagen te laat (!) terug van zijn vakantie. Een gesprek met de clubleiding is aanstaande.

Beweerd werd dat Al-Ittihad niets wilde weten van een winters vertrek van Benzema. Lyon wil bekijken of dat écht zo is, zo wordt gemeld in Frankrijk. De hoop van de gevallen grootmacht is daarbij vooral gebaseerd op de goede banden tussen Eagle, het investeerdersbedrijf dat de baas is bij Lyon, en Saoedi-Arabië. De grote vraag is wel of het financieel allemaal haalbaar is.

Lyon heeft in ieder geval een lijntje uitgeworpen bij Benzema, die zijn loopbaan als zeventienjarige begon bij de zevenvoudig kampioen. Hij maakte in 148 wedstrijden 66 doelpunten en maakte in de zomer van 2019 een droomtransfer naar Real Madrid. Daar speelde Benzema vijftien jaar en won hij vijf keer de Champions League én de Ballon d'Or.

In zijn tijd in Madrid heeft Benzema ooit gezegd dat hij zijn loopbaan zou willen afsluiten bij Lyon. Dat leek er met zijn transfer naar Al-Ittihad niet meer in te zitten, maar misschien wordt de cirkel nu toch nog rondgemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.