Olympique Lyon verpest Ligue 1-debuut Kongolo

Terence Kongolo heeft bij zijn competitiedebuut AS Monaco geen geluk gebracht. Olympique Lyon won het opwindende schouwspel dankzij een late goal (3-2).

Kongolo had na zijn debuut voor Monaco in de strijd om de Trophée des Champions in juli geen minuten meer gemaakt in de hoofdmacht van de Monegasken. Trainer Leonardo Jardim bood de voormalig Feyenoorder vrijdag tegen Olympique Lyon een kans.

Helemaal gelukkig kon hij niet zijn. Kongolo kon niet voorkomen dat zijn tegenstander Mariano Díaz in de elfde minuut de score opende op aangeven van Nabil Fakir. De verdediger liet zich bij de tweede paal aftroeven door de aanvaller uit de Dominicaanse Republiek.

Rony Lopes bracht na ruim een kwartier de aantrekkelijke wedstrijd weer in evenwicht. Monaco moest echter opnieuw in de achtervolging na de 2-1 van Fekir, die het laatste station was van een soepele aanval van Lyon. Opnieuw was Kongolo als laatste verdediger niet bij machte het doelpunt te voorkomen.

Aan de andere kant was de drievoudig international ook betrokken bij de 2-2 van Adama Traoré, die scoorde nadat een voorzet van Kongolo onvoldoende was weggewerkt. Maar het was uiteindelijk Lyon, waar Kenny Tete in de basis stond en Memphis Depay inviel, dat aan het langste eind trok. Met een vrije trap greep Fekir de hoofdrol door de 3-2 te maken. Daardoor is het verschil tussen de twee clubs nog drie punten in het voordeel van Monaco, dat op zijn beurt drie punten achterligt op koploper Paris Saint-Germain.