Olympique Lyon vergroot voorsprong op concurrentie

Olympique Lyon heeft een succesvol weekeinde achter de rug. De koploper begon met een voorsprong van drie punten en eindigde met een marge van vier.

Lyon won zelf met 2-0 van Le Mans, terwijl Girondins Bordeaux verloor bij AS Nancy (1-0). Olympique Marseille, dat Saint-Etienne met 3-1 klopte, is de nieuwe nummer twee.

L'OL had weinig moeite met Le Mans. De dominantie van de regerend landskampioen was vrijwel totaal, de oogst met twee doelpunten nogal mager. Karim Benzema scoorde in de eerste helft. De aanvaller schoot hoog raak na een lange rush op rechts.

Juninho Pernambucano maakte na rust 2-0. De Braziliaan schoot de bal binnen het strafschopgebied door de benen van doelman Yohann Pelé in het doel.

Lyon is nu al bijna een jaar ongeslagen op eigen veld. De laatste thuisnederlaag in de Ligue 1 dateert van 11 november 2007, toen Marseille met 2-1 won.