Olympique Lyon vergroot marge op Marseille

Olympique Lyon heeft terrein gewonnen op Olympique Marseille, dat zich verkeek op het verrassende Le Mans.

Olympique Lyon-AS Nancy 2-1Onder aanvoering van Karim Benzema zette Olympique Lyon AS Nancy opzij. De aanvalsleider brak na een half uur de ban voor de regerend kampioen om vijf minuten later zijn collega Fred de 2-0 aan te reiken. Het uitvallen van Benzema was ook reden tot zorg. Trainer Claude Puel nam die weg: 'Hij kreeg een tik tegen zijn rechterenkel, maar die is niet verzwikt.'

Le Mans-Olympique Marseille 1-1Hatem Ben Arfa gaf Olympique Marseille een goede start van het duel met Le Mans. De international ontweek de nodige slidings en tekende na zes minuten voor de openingstreffer. Lang kon de ploeg van Erik Gerets niet genieten van de weelde. Le Mans kwam drie minuten na de 0-1 alweer langszij via de Noorse aanvaller Thorstein Helstad. Invaller Boudewijn Zenden was dicht bij de winnende treffer voor Marseille. De inzet van de Nederlander werd door Le Mans-keeper Pele net over getikt. Mamadou Samassa dacht wél te hebben gescoord. Maar de kopbal van de invaller zou de bal de doellijn niet zijn gepasseerd.

Stade Rennes-Olympique Nice 1-0Met de UEFA Cup-return in Enschede voor de boeg boekte Stade Rennes een nipte overwinning op Olympique Nice. Jimmy Briand maakte vijf minuten na rust de enige treffer voor de aanstaande Europese tegenstander van FC Twente.