Olympiakos Piraeus heeft zondagavond laat in een officieel statement keihard uitgehaald naar de Griekse voetbalbond. De Griekse topclub is witheet na de gestaakte competitiewedstrijd tegen Volos NFC en rept over 'maffiapraktijken' bij de bond.

Volos NFC
Volos NFC
2 - 2
Olympiakos Piraeus

Volos en Olympiakos beleefden een chaotische avond in het Panthessaliko Stadion in Volos. De gasten moesten al na achttien minuten met een man minder verder na een directe rode kaart voor Panagiotis Retsos, international van Griekenland. Uit de daaropvolgende strafschop schoot Panagiotis Moraitis in twee instanties de 1-0 binnen. Ook kort na rust kreeg Volos een penalty, die werd verzilverd door Juan García: 2-1.

Traangas
De thuisploeg stond op dat moment ook al met tien man. Olympiakos kwam via een eigen goal weer op 2-2 en dacht twee keer op voorsprong te komen. Zowel na een uur als in de extra tijd van de tweede helft werd een doelpunt na overleg met de VAR afgekeurd. Na de tweede afgekeurde goal ging het mis op en rond het veld, waarbij de politie traangas gebruikte tegen supporters van Olympiakos.

De wedstrijd was op dat moment nog bezig, maar werd gestaakt omdat ook de arbitrage, spelers en de aanwezigen in dug-outs last kregen van het traangas. Het competitieduel werd met een paar minuten te gaan tijdelijk stilgelegd. Na een pauze kwamen de teams terug op het veld en werd besloten om de bal rustig rond te spelen om de resterende tijd vol te maken.

De woede van Olympiakos richtte zich ook op de VAR, die een opvallende lijn plaatste bij een vermeende buitenspelsituatie.

Zuivering
Olympiakos richtte zondagavond al giftige pijlen op de Griekse bond. De huidige nummer twee van de Griekse competitie kwam met een bijzonder fel statement: 'Het Griekse voetbal wordt gerund door een criminele organisatie. Een groep mensen die werkt naar de maatstaven van de maffia en als enige doel hebben om Olympiakos kapot te maken', schrijft de Griekse recordkampioen (47 titels) op de clubsite.

De club van de omstreden eigenaar Evangelos Marinakis stelt dat 'mensenlevens in gevaar zijn gebracht' en dat de Griekse autoriteiten steeds verder gaan in de 'zuivering van het voetbal'. 'Het is nu wachten op een onvoorstelbare tragedie voordat de regering wakker wordt en in actie gaat komen. Zeker drieënhalf jaar lang zijn vijf miljoen mensen systematisch geprovoceerd. En als we het over de wedstrijd hebben: wil je een wedstrijd waarin ons twee doelpunten worden onthouden en drie penalty's niet worden gegeven? Iedereen die hier ook maar enigszins bij betrokken is, moet zich kapot schamen', verklaart Olympiakos.