Chaos: Grieken ontsporen volledig na afloop van verloren topper

Reacties

In Nederland werden de afgelopen weken meerdere wedstrijden gestaakt nadat er bekers bier het veld opkwamen. In Griekenland nemen ze het wat minder nauw. Al was de chaos op het veld van Olympiakos Piraeus zondag gigantisch.

Chaos: Grieken ontsporen volledig na afloop van verloren topper
© Pro Shots
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus
1 - 3
AEK Athens
AEK Athens

De Griekse topclub kent een zeer matig seizoen, nadat het jarenlang de eigen competitie domineerde. Aan die verandering moeten de fans ook nog wennen. Nadat de topper tegen AEK Athene in de slotfase verloren ging, ontspoorde de boel volledig.

Een late strafschop besliste het duel, terwijl AEK in blessuretijd de wond nog groter maakte. Dat zorgde voor kortsluiting in de hoofden van de Griekse achterban. Het veld werd bestormd, terwijl de relschoppers vuurwerk afstaken en voor vernielingen zorgden.

De spelers van AEK waren hun leven ook niet zeker. De ploeg won in Piraeus, maar de winnende spelers werden bekogeld terwijl ze het veld verlieten. Overigens hoefde de rivaal geen mededogen van de thuisploeg te verwachten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Olympiakos-voorzitter Evangelos Marinakis stormde namelijk zelf ook het veld op. De woedende voorman van de Griekse club viel de scheidsrechter aan. Marinakis was niet blij met het optreden van de arbiter en snauwde hem minutenlang allerlei dingen toe.

'Deze oplichters, boeven, heel Griekenland walgt ervan', deed de voorzitter er later nog een schepje bovenop. Zonder afkeurend over zijn eigen achterban te spreken, ratelde hij door. 'De schurken van de voetbalbond hebben het Griekse voetbal om zeep geholpen.'

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Meer Super League
Meer over Super League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.