Olsen vreest het ergste: 'Dit is slecht nieuws voor Eriksen'

Morten Olsen vreest dat Christian Eriksen mogelijk de rest van het kalenderjaar niet in actie kan komen. De bondscoach van Denemarken zag zijn 21-jarige spelmaker vrijdagavond geblesseerd uitvallen in de oefeninterland tegen Noorwegen en ziet hem niet snel terugkeren.

Olsen vreest het ergste: 'Dit is slecht nieuws voor Eriksen'

Eriksen moest naar de kant na een pittige overtreding van de Noorse verdediger Vegard Forren met, naar het zich laat aanzien, een fikse enkelblessure. Volgens verschillende Deense media zou de voormalige Ajacied het gewricht hebben verzwikt.

Ook Olsen ziet de nabije toekomst niet rooskleurig in voor zijn pupil. 'We weten niet of hij er vier of zes weken uit ligt of hoe lang het zal duren, maar dit is natuurlijk slecht nieuws voor hem nu hij net bij een nieuwe club zit', zei Olsen na afloop van de 2-1 oefenzege.

Daarmee doelt de voormalige trainer van Ajax op de hevige concurrentie waar Eriksen mee te kampen heeft sinds hij afgelopen zomer neerstreek bij Tottenham Hotspur. Hoewel The Spurs liefst dertien miljoen euro voor hem neertelden, moest Eriksen het de laatste weken steeds vaker doen met een rol als invaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen