Olij zet in op vertrek bij NAC: 'Sparta? Als het aan Louis van Gaal ligt wel'

Reacties

NAC Breda-keeper Nick Olij hoopt komende zomer een stap hogerop te maken en Sparta Rotterdam lijkt een belangrijke kandidaat om de doelman aan te trekken. Olij werd zaterdag met NAC uitgeschakeld in de play-offs om een Eredivisie-ticket.

Olij zet in op vertrek bij NAC: 'Sparta? Als het aan Louis van Gaal ligt wel'
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Olij kon zaterdagmiddag in het Cars Jeans Stadion niet voorkomen dat ADO Den Haag ten koste van NAC de halve finales van de strijd om promotie naar de Eredvisie bereikte. Net als vier dagen geleden in Breda verloor NAC met 2-1.

De keeper van NAC noemde de uitschakeling terecht. 'Over het algeheel wel. Dit seizoen waren we te wisselvallig, we speelden onder ons niveau. Dat heeft misschien ook met kwaliteit te maken', zei Olij in gesprek met ESPN. 'We leverden heel veel kwaliteit in met het vertrek van Thom Haye en Ralf Seuntjens en daar kwam eigenlijk niemand voor in de plaats. Dan zijn we alsnog blij dat we de play-offs halen en dan hoop je daarin ver te komen, want het kan gek lopen. Maar dat het nu dan zo eindigt is wel zuur.'

Advies Van Gaal
Olij verwacht niet volgend seizoen ook nog onder de lat te staan bij NAC, waar hij nog wel een contract heeft tot de zomer van 2024. 'Nee, dat denk ik niet. Ik vind van mezelf dat ik een goed seizoen heb gehad, heel stabiel. Op een gegeven moment wil je dan uit de Keuken Kampioen Divisie. Daar we zijn nu druk mee bezig.'

Of Sparta Rotterdam een optie is? 'Als het aan Louis van Gaal ligt wel, ja hij heeft er zeker verstand van', zei Olij lachend. De doelman van NAC werd donderdag uitgeroepen tot beste keeper van het jaar in de Keuken Kampioen Divisie en kreeg de trofee uit handen van bondscoach Louis van Gaal, die daarbij aangaf zich ook zorgen te maken over het niveau van de keepers in Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.