Effectief counterend ADO mag blijven dromen van rentree in Eredivisie

Reacties

ADO Den Haag heeft zich zaterdag verzekerd van een ticket voor de halve finales van de strijd om een plek voor de Eredivisie. De Hagenaren wisten NAC Breda ook in de thuiswedstrijd van zich af te houden en counterden zich in de slotfase naar de winst.

Effectief counterend ADO mag blijven dromen van rentree in Eredivisie
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 1
NAC Breda
NAC Breda

ADO en NAC wisten er dinsdagavond in Breda een meeslepend gevecht van te maken, met een late goal van Sacha Komljenovic als slotstuk in het Rat Verlegh Stadion (1-2). In Den Haag was zaterdag duidelijk te merken dat de spanning erop zat bij beide ploegen tijdens de return in het zonovergoten Cars Jeans Stadion.

De bezoekers uit Breda wisten voor rust voor het meeste gevaar te zorgen. Met name Mario Bilate was dicht bij een goal voor de ploeg van trainer Edwin de Graaf. De spits raakte eerst op aangeven van Kaj de Rooij de lat en zag ADO-keeper Hugo Wentges later alert reageren bij een tweede doelpoging van dichtbij.

Aan de andere kant kon ADO, met spits Thomas Verheydt niet geheel fit op de bank, weinig klaarspelen. Twee nieuwe tegenvallers voor de thuisploeg waren het uitvallen van Felipe Pires (voor rust) en Daryl Janmaat (na rust) met blessures. Voorin kon Sem Steijn, die dinsdag nog trefzeker was en zijn treffer uitgebreid vierde voor de NAC-aanhang, weinig uitrichten voor het doel van Nick Olij.

Late counters
Wentges haalde opgelucht adem toen NAC-invaller Ezechiel Banzuzi de lat raakte bij een op het oog als voorzet bedoelde inzet. Niet lang daarna viel de beslissing in het tweeluik. Op het moment dat om een 'Haags kwartiertje' werd geroepen wilde Amar Catic de mee opgekomen Steijn bedienen, maar de bal rolde via het been van de inkomende NAC-verdediger Dion Malone (ex-ADO) in het doel van Olij.

Een paar minuten later verdubbelde Dhoraso Moreo Klas de voorsprong voor ADO na weer een counter waarbij Steijn een prominente rol speelde. In de blessuretijd redde Banzuzi nog de eer voor NAC. Voor ADO komt er een vervolg in de jacht op een rentree in de Eredivisie. De Hagenaren spelen komende dinsdag in de halve finales eerst thuis tegen FC Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.