Oliedomme overtreding helpt Man City aan zeer moeizame zege

Manchester City heeft zaterdagavond met de hakken over de sloot een competitiezege geboekt bij Crystal Palace. De nummer twee van de Premier League had een moeilijke avond in Londen, maar pakte via een benutte strafschop van Erling Haaland toch de drie punten op Selhurst Park. De penalty kwam op een nogal klungelige manier tot stand.

© Viaplay
Crystal Palace
0 - 1
Manchester City

Man City kwam er niet makkelijk doorheen tegen Palace, de rake strafschop van Haaland was pas de vierde poging tussen de palen van de regerend landskampioen. In de eerste helft had Haaland het vizier nog niet op scherp staan na een sterke actie van Nathan Aké, die door manager Pep Guardiola werd opgesteld als linksback.

In de tweede helft moest keeper Vicente Guaita handelend optreden op een vrije trap van Phil Foden en dat was lang het enige echte wapenfeit van Man City. De club werd echter in het zadel geholpen door Michael Olise, die een domme en totaal onnodige overtreding maakte een kwartier voor tijd (zie video onderaan). De aanvaller zette druk op Ilkay Gündogan na een korte corner van Man City en tikte de Duitser daarbij aan. De bal ging op de stip, wat voor Haaland de perfecte buitenkans was om zijn 28ste doelpunt in de Premier League te maken.

Het Engelse record komt steeds meer in de buurt, daar schreven we eerder al over op VI PRO.

Na het doelpunt van Haaland bracht Guardiola nog Kevin De Bruyne in, maar de smaakmaker van Man City was niet meer nodig om een doelpunt te forceren. Het bleef bij 0-1, waardoor koploper Arsenal tot twee punten genaderd wordt door Man City. The Gunners komen deze speelronde nog in actie tegen Fulham.