Jong Oranje heeft dinsdagmiddag ook het tweede duel in de kwalificatiereeks voor het EK van 2025 gewonnen. Makkelijk ging dat echter niet in Noord-Macedonië.

Noord-Macedonië O21
0 - 2
Nederland O21

Vrijdag begonnen de Nederlandse beloften met een 3-0 overwinning op Moldavië aan de nieuwe cyclus onder bondscoach Michael Reiziger. De debuutwedstrijd van de opvolger van Erwin van de Looi leverde louter tevreden gezichten op, vier dagen later viel er het stroperige spel in Skopje echter het nodige aan te merken. Jong Oranje voetbalde slordig en speelde weinig kansen bij elkaar.

Na rust moest doelman Calvin Raatsie zelfs in actie komen om een achterstand te voorkomen. Reiziger had op dat moment Noah Ohio (Standard Luik) al in de ploeg gebracht voor Emanuel Emegha en voerde na een uur opnieuw een dubbele wissel door, toen Youri Baas en Ki-Jana Hoever plaatsmaakten voor Anass Salah-Eddine en Youri Regeer. Het spel werd er ook na die wissels niet beter op.

Halverwege de tweede helft brak Jong Oranje dan toch de ban. Na een van de weinige geslaagde aanvallen was het Kenneth Taylor die invaller Ohio met een strakke voorzet een niet te missen kans bood. Vier minuten later waren de rollen omgekeerd. Dit keer versierde de aanvaller een strafschop en was het Taylor die vanaf elf meter raak schoot. Die korte opleving was genoeg voor de drie punten.

In de resterende achttien minuten kwam de overwinning van Jong Oranje namelijk niet meer in gevaar. In de slotfase had de zege zelfs nog groter kunnen uitvallen, maar diverse kansen op een derde treffer waren niet besteed aan de Nederlandse beloften. Het verandert echter niets aan het resultaat. Dat was uitstekend en resulteert na twee duels in de voorlopige koppositie in Groep C.