'Ogen Vreven geopend' bij nieuwe nederlaag NAC Breda

Na zijn veelbelovende start - in elk geval qua resultaten - is Stijn Vreven de laatste weken teruggevallen met NAC Breda. Vrijdag verloren de Brabanders met 2-1 bij De Graafschap, een uitslag die volgens de Belgische trainer tot zelfreflectie moet leiden.

'Vandaag zijn wel mijn ogen geopend. Als je voor een club als NAC mag spelen, moet je bewust zijn dat je elke wedstrijd tot het gaatje moet gaan', vertelt Vreven op de clubsite van NAC. 'Wij zijn kwalitatief beter dan veel ploegen, maar alleen als onze mentaliteit hetzelfde is als die van de tegenstander. Dat moeten we over 95 minuten kunnen brengen. Dan kunnen wij nog veel wedstrijden winnen.'

Vooral het spel voor rust kon Vreven, wiens ploeg nu drie van de laatste vier duels heeft verloren, niet bekoren. 'Eigenlijk was het niks van onze kant. We hadden het zeer moeilijk in alles. Tactisch, druk zetten, voetballend vermogen, passie, duelkracht. We waren in alles de mindere. Dan roep je een tegendoelpunt over jezelf af. Over de tweede helft kan ik zeer tevreden zijn. In welk systeem je ook speelt, 4-3-3, 4-4-2 of 3-17-1: dat is totaal niet belangrijk als je niet alles kan opbrengen voor elkaar. Dan win je je duels. We hebben 105 procent-kansen gehad die je niet afmaakt.'

NAC Breda bezet de achtste plaats na 28 speelrondes in de Jupiler League, nog altijd negen posities boven De Graafschap. De Achterhoekers richten hun pijlen op de vierde periode, die met de overwinning van vrijdag in elk geval goed is begonnen.

'We hebben een uitstekende eerste helft gespeeld waar alles in zat wat we graag willen zien', meldt trainer Henk de Jong op de clubsite van de Superboeren. 'Hoog druk, tweede ballen winnen… Misschien ontbrak de laatste pass af en toe nog, dat is wel jammer. Maar ik heb echt genoten van mijn ploeg.'