De Graafschap start periode goed, Volendam en MVV morsen

Reacties

VVV-Venlo heeft zonder te spelen de laatste concurrenten voor directe promotie punten zien morsen. De Graafschap zette tegen NAC Breda de eerste stap het seizoen nog te redden.

De Graafschap start periode goed, Volendam en MVV morsen

De Graafschap – NAC Breda 2-1
Na een uiterst moeizaam begin komt De Graafschap onder trainer Henk de Jong beter voor de dag. NAC Breda was op De Vijverberg het derde slachtoffer op rij voor De Superboeren. Piotr Parzyszek brak na ruim een half uur de ban op aangeven van Andrew Driver. De 2-0 van Daryl van Mieghem in de 85ste minuut bood meer zekerheid, nadat kort daarvoor een doelpunt van NAC-invaller Cyriel Dessers was afgekeurd. De aansluitingstreffer van Jari Oosterwijk zorgde voor een spannende slotfase, waarin niet meer werd gescoord.

Voor De Graafschap is de vierde periode de laatste kans om het seizoen een positief slot te geven. Via de ranglijst is het bereiken van de play-offs om promotie naar de Eredivisie onhaalbaar geworden door de dramatische eerste seizoenshelft. NAC Breda heeft nog wel zicht op plaatsing via de eindrangschikking, al deed het met de nederlaag in Doetinchem slechte zaken.

FC Oss – Jong Ajax 0-3
Tom Boere speelde vrijdag als topscorer van de Jupiler League tegen zijn oude club. De spits van FC Oss speelde namelijk in de jeugd voor Ajax. Maar de hernieuwde kennismaking met de Amsterdammers werd geen succes voor hem. Jong Ajax, dat vorige week beslag legde op de derde periodetitel, lag na een half uur al op koers voor de zege.

Abdelhak Nouri en Mateo Cassierra lieten zien hoe effectief Jong Ajax met de kansen omging. Kenny Tete vergrootte in de tweede helft de marge voor de Amsterdamse beloftes, die aan de andere kant Boere ook afhielden van zijn 29ste treffer van het Jupiler League-seizoen. In de slotfase werd een poging van hem nog op de doellijn gekeerd. Nummer twee Jong Ajax verkleinde de achterstand op koploper VVV-Venlo tot vijf punten, al hebben de Limburgers een wedstrijd minder gespeeld. 

FC Volendam - FC Dordrecht 1-1
FC Volendam heeft de teleurstelling van het mislopen van de derde periodetitel niet kunnen wegspoelen tegen FC Dordrecht. De formatie van trainer Robert Molenaar kwam via Jack Tuijp nog wel op een voorsprong. Maar de goal van de routinier op slag van rust bleek niet de bevrijding. FC Dordrecht onderstreepte dat na ruim een uur. Joël Thomas maakte in de counter de 1-1 namens de nummer voorlaatst in de Jupiler League.

Door het gelijkspel dreigt FC Volendam nog meer terrein te moeten prijsgeven op koploper VVV-Venlo, dat maandag op bezoek gaat bij Jong FC Utrecht en dan de voorsprong van dertien punten verder kan vergroten. Voor FC Dordrecht is het een welkom puntje in de strijd tegen degradatie.

MVV Maastricht – Almere City FC  2-2
De hoop zich te kunnen mengen in de titelstrijd begint bij MVV Maastricht steeds verder te verdwijnen. Tegen Almere City FC werd tot twee keer toe een achterstand goedgemaakt. Emrullah Güvenc en Joeri Schroyen poetsten de goals van Rick ten Voorde en Calvin Mac-Intosch weg. Maar het resultaat was met een gelijkspel weer een teleurstelling. De laatste vier duels leverden een schamele oogst op van drie punten.

Overige uitslagen:
Fortuna Sittard – Jong PSV 0-0
FC Den Bosch – FC Emmen 1-1
FC Eindhoven – Telstar 4-2
RKC Waalwijk – Helmond Sport 5-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.