Officiële wedstrijdbal voor nieuw Eredivisie-seizoen gepresenteerd

Reacties
Officiële wedstrijdbal voor nieuw Eredivisie-seizoen gepresenteerd
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Eredivisie CV heeft maandag de nieuwe officiële wedstrijdbal voor het aankomende seizoen gepresenteerd. Deze bal is ontworpen door Barry Pirovano, die bekend staat om zijn iconische voetbal-art. 'Daar waar het begon' staat centraal in het ontwerp van de wedstrijdbal.

Pirovano heeft, in zijn kenmerkende stijl, typerende voetbalitems op de bal uitgebeeld die je op de weg van amateur naar een mogelijke profcarrière steeds weer tegenkomt. Denk aan badslippers, een voetbaltafel, een hoekvlag, een sporttas en een wekker.

Voetbalkunstenaar 'Piro' is de zesde ontwerper die door de Eredivisie is gevraagd de officiële wedstrijdbal vorm te geven. Floor Wesseling tekende voor het ontwerp van de bal van het afgelopen jubileumseizoen en eerder waren talentvolle artiesten van Top Notch, het Rijksmuseum, Johnny de Mol en Henk Schiffmacher verantwoordelijk voor het design van de Eredivisie-bal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.