Officieel: Manchester City in beroep tegen uitsluiting Europees voetbal

Reacties

Manchester City gaat officieel in beroep tegen de straf die werd opgelegd door de UEFA. De Europese voetbalbond sloot de Engelse club voor twee jaar uit van deelname aan Europees voetbal, omdat Man City de regels van Financial Fair Play zou hebben overtreden.

Officieel: Manchester City in beroep tegen uitsluiting Europees voetbal
© Pro Shots

The Court of Arbitration for Sport (CAS) maakt op de website melding dat het verzoek van Man City is binnengekomen en verwerkt. Dit betekent dat de instantie zich gaat buigen over de zaak. Op die manier kan Man City de straf eventueel ontlopen. Het CAS geeft aan dat het nog niet mogelijk is om een datum te noemen waarop de procedure wordt afgerond.

De UEFA stelde op 14 februari Man City officieel in staat van beschuldiging, na jarenlang onderzoek. De straf die de club opgelegd heeft gekregen, is gebaseerd op de periode tussen 2012 en 2016 waarin de club verlies maakte. Volgens de regels van FFP mag een club, simpelweg gezegd, niet meer uitgeven dan dat er binnenkomt. De UEFA beschuldigt Man City ervan dat het via trucs het verschil tussen inkomen en uitgaven gelijkwaardig hield.

Op dit moment staat Man City tweede in de Premier League, aan het einde van dit seizoen zou dat voldoende zijn voor een plek in de groepsfase van de volgende editie van Champions League. De Engelsen overleefden dit seizoen ook de groepsfase en werden in de achtste finale gekoppeld aan Real Madrid. Ook via het winnen van het elitetoernooi kan Man City een plek in de groepsfase van volgend seizoen bewerkstelligen. Het is dus echter de vraag of Man City ook daadwerkelijk een startbewijs krijgt.

Podcast over City-straf: 'Super League is op deze manier niet tegen te houden'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.