Officieel: Koeman krijgt bij Barça hulp van Schreuder en Larsson

Reacties

De technische staf van Barcelona is sinds vrijdagochtend helemaal compleet. De club heeft bekendgemaakt dat Alfred Schreuder en Henrik Larsson de assistenten worden van de nieuwe trainer Ronald Koeman.

Officieel: Koeman krijgt bij Barça hulp van Schreuder en Larsson
© Pro Shots

VI meldde eerder al dat Schreuder naar Catalonië zou vertrekken om Koeman te ondersteunen, nu heeft de club dat ook wereldkundig gemaakt. Net als de hoofdtrainer hebben Schreuder en ex-spits Larsson een contract voor twee seizoenen ondertekend in Camp Nou. Schreuder was eerder hoofdtrainer van FC Twente en 1899 Hoffenheim en assistent bij Ajax, onder Erik ten Hag. Daar werkte hij onder meer samen met Frenkie de Jong, die hij bij Barça weer zal gaan treffen.

Larsson (die tussen 1995 en 1997 met Koeman samenspeelde bij Feyenoord, toen Schreuder daar net weg was) was in zijn thuisland Zweden hoofdtrainer van onder meer Landskrona BoIS, Falkenbergs FF en Helsinborgs IF. De aanvaller speelde na zijn tijd in Rotterdam ook nog voor Celtic, voordat hij in 2004 neerstreek bij Barcelona. Met de club won hij onder trainer Frank Rijkaard in 2006 de Champions League.

Ronald Koeman ademt Barcelona: 'Hij durft sterspelers te slachtofferen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.