Oer-Vitessenaar Janssen weet: 'Ook in Nijmegen willen ze de derby houden'

Reacties

Theo Janssen, boegbeeld van Vitesse, heeft van zich laten horen na het opstarten van de operatie 'Voor Geel-Zwart', een crowdfunding waarmee de club een miljoen euro hoopt op te halen. Janssen merkt in de rest van het land sympathie voor zijn club.

Oer-Vitessenaar Janssen weet: 'Ook in Nijmegen willen ze de derby houden'
© Pro Shots

Dat vertelde hij bij ESPN, in een gesprek waarin hij ook vertelde wat hij zoal doet om Vitesse op de been te houden. 'Ik ben ook iemand die veel ondernemers belt om te vragen of ze iets kunnen doen. Ik ben aan het kijken of ik nog dingen kan organiseren. Bijvoorbeeld een wedstrijd met de oud-legends van Vitesse waarbij de opbrengsten naar Vitesse gaan. Zo ben je bezig om te kijken hoe je zo snel mogelijk, zo veel mogelijk geld binnen kan krijgen', aldus de man met de fluwelen trap.

En dat komt hem in de rest van het land op sympathie te staan, volgens Janssen zelfs in Nijmegen. In en rond het Goffertstadion klonken de voorbije maanden vaak plagerijtjes over het verdwijnen van de vijand, maar Janssen merkt dat veel rood-zwart-groene fans dat niet écht hopen. 'Er zijn zelfs mensen uit Nijmegen aan het doneren voor de club Vitesse. In Nijmegen willen ze ook gewoon de derby houden.'

Janssen denkt dat de Gelderse derby ook niet zál verdwijnen. ' Dat heb ik altijd wel gehad. In de afgelopen weken heb ik gezien hoe druk iedereen er mee bezig is. Als ik dan ook nog zie dat er vandaag een crowdfunding-actie wordt begonnen en er binnen twee uur €250.000 is opgehaald, dan zie je dat het werkt', constateert Janssen. Het totaal staat inmiddels al boven het half miljoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.