Oekraïne-conflict leidt tot onzekerheid over CL-finale en WK-play-offs

Reacties

De UEFA ziet officieel nog geen aanleiding om Sint-Petersburg te schrappen als plaats van handeling voor de Champions League-finale. Op de achtergrond wordt wel gewerkt aan een alternatief.

Oekraïne-conflict leidt tot onzekerheid over CL-finale en WK-play-offs
© Pro Shots

Het conflict tussen Oekraïne en Rusland heeft tot een discussie geleid of Sint-Petersburg wel een geschikte locatie is voor de komende Champions League-finale. In een statement liet de UEFA weten nog geen reden te zien af te wijken van de plannen, al wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden.

Volgens verschillende Britse media heeft de UEFA weldegelijk plannen uit te wijken, waarbij wordt vastgehouden aan 28 mei als datum voor de finale. Gekeken wordt in welke stad de eindstrijd kan worden gespeeld.

Play-offs
De Poolse bond volgt ook met extra aandacht de ontwikkelingen in het Oekraïne-conflict. Er wordt overwogen contact te zoeken met de UEFA en de FIFA met het oog op de naderende WK-play-offs. Polen moet op 24 maart in Moskou spelen.

De Poolse minister van Sport, Kamil Bortniczuk, nam alvast een voorschot. 'We zullen ernaar streven deze wedstrijd op neutraal terrein te spelen. Als daarmee niet wordt ingestemd, dan moeten we kijken wat we moeten doen. Ik geloof niet dat Poolse sporters in een dergelijke situatie naar Rusland moeten gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.