Oefenduel PSV in de rust herstart: 'We zeiden dat het geen zin had'

Reacties

Een bijzondere gewaarwording in Spanje: in het oefenduel tussen PSV en Hamburger SV kreeg André Ramalho rood, maar in de rust werd dringend verzocht te hervatten met elf tegen elf. Dat wilde de scheidsrechter in eerste instantie niet, aldus HSV-middenvelder Jonas Meffert.

Oefenduel PSV in de rust herstart: 'We zeiden dat het geen zin had'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 2
Hamburger SV
Hamburger SV

Beide teams wilden zoveel mogelijk weerstand hebben en vroegen de scheidsrechter daarom om te hervatten met elf tegen elf. De arbitrage ging daar echter niet in mee, waarop de wedstrijd overnieuw gespeeld werd, mét Ramalho. 'We hebben tegen de scheidsrechter gezegd dat het geen zin had om een vriendschappelijke wedstrijd met een man minder te spelen. Beide teams hebben dat ook gezegd', zei Meffert tegen Hamburger Morgenposten. 

PSV en HSV kregen weerstand van de Spaanse scheidsrechtersbond, omdat het volgens de regels niet is toegestaan rode kaarten kwijt te schelden en zomaar wedstrijden opnieuw te beginnen. 'Op de een of andere manier begreep de scheidsrechter dat niet. Waarschijnlijk zijn dat gewoon regels, maar gelukkig konden we het alsnog regelen. Dit was veel logischer.'

De wedstrijd in het Spaanse Estepona eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.