Ødegaard krijgt nieuwe rol in kwalificatiestrijd met Oranje

Reacties

Martin Ødegaard is de nieuwe aanvoerder van Noorwegen. Volgens bondscoach Stale Solbakken is de 22-jarige middenvelder van Arsenal er helemaal klaar voor.

Ødegaard krijgt nieuwe rol in kwalificatiestrijd met Oranje
© Pro Shots

Noorwegen, dat samen met Nederland strijdt om een WK-ticket, was op zoek naar een nieuwe aanvoerder om het stokje over te nemen van Stefan Johansen. De keuze viel op 25-voudig international Ødegaard.

'Sommigen moeten erin groeien, anderen vinden het een extra verantwoordelijkheid die een last kan zijn', zei Solbakken. 'Martin is er super klaar voor. Hij is binnen en buiten de lijnen een teamspeler. Hij heeft een sterk karakter.'

Noorwegen begint op 24 maart de strijd om een WK-ticket tegen Gibraltar. Turkije (27 maart) en Montenegro (30 maart) zijn de volgende opponenten. In de 31-koppige selectie zijn onder andere Fredrik Midtsjø (AZ) en Jørgen Strand Larsen (FC Groningen) opgenomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.