Vitesse heeft in eigen huis nipt gewonnen van VVV-Venlo. Martin Ødegaard en Oussama Darfalou maakten het verschil in Arnhem.

Vitesse
2 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

De laatste weken is er geen peil op de prestaties van Vitesse te trekken, want na overwinningen op FC Utrecht (2-1) en Willem II (1-3) leek de ploeg van trainer Leonid Slutsky hard op weg om achter de traditionele topdrie de vierde plaats voor zich op te eisen. Daarna kwam Vitesse op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen FC Emmen, terwijl vorige week met 2-1 werd verloren van NAC Breda.

Het thuisduel met VVV-Venlo moest eigenlijk wel gewonnen worden om een minicrisis af te wenden en Ødegaard zorgde na ruim een half uur voor een goede start. De van Real Madrid gehuurde Noor zette zelf de aanval op, leek zich daarna bij de achterlijn vast te lopen, maar schoot uiteindelijk na een uitstekende actie het eerste doelpunt van de avond tegen de touwen.

Na twee duels zonder overwinning was Vitesse hard op weg weer eens drie punten te pakken, maar in de 76ste minuut kreeg Peniel Mlapa het stadion stil. De Togolees maakte op aangeven van Patrick Joosten alweer zijn zesde treffer van het seizoen. Vier minuten later had Vitesse die gelijkmaker echter ongedaan gemaakt. Na goed voorbereidend werk van Hilary Gong tikte Darfalou achter zijn standbeen langs binnen: 2-1.

Door de overwinning profiteert Vitesse optimaal van de ruime nederlaag van Heracles Almelo thuis tegen koploper PSV. De Arnhemmers hebben nu 25 punten uit zestien duels en stijgen daardoor naar de zesde plaats in de Eredivisie. VVV-Venlo is met twintig punten negende.