Obsessief de beste: het voorbeeld dat Lewandowski typeert

Reacties

Robert Lewandowski, Simply the Best. Het is de tekst die op de cover van de laatste VI van 2020 prijkt bij een grote foto van de Bayern München-spits. Hij was de allerbeste. Een gouden jaar, zonder gouden bal.

Obsessief de beste: het voorbeeld dat Lewandowski typeert
Dit verhaal is afkomstig uit het eindejaarsnummer van VI. Bestel deze laatste editie van 2020 hier!

De landstitel, de DFB-Pokal en de Champions League. Hij won ze allemaal. En werd in al die toernooien topscorer, een prestatie die in Europa slechts één keer in een land werd neergezet. Door Johan Cruijff, in 1972 bij Ajax. Liefst 55 keer scoorde de 32-jarige Pool in zijn 47 duels voor Der Rekordmeister.

In het eindejaarsnummer en op VI PRO schetsen we de weg die Lewandowski aflegde naar de absolute top. En dat pad bewandelt hij al jaren vol zelfdiscipline, fanatisme, volharding en een tikje obsessief.

Lewandowski is de pure prof en houdt er bijvoorbeeld een bijzonder eetpatroon op na. Vele voetballers letten op hun eetgedrag, maar daar stopt het in het geval van de Pool niet bij. Ook als hij slaapt is hij bezig om beter te worden. De goalgetter pur sang slaapt na een consult bij een slaapspecialist alleen nog maar op zijn linkerzij. Het idee daarachter is zijn sterkere rechterbeen zoveel mogelijk rust te gunnen.

Het is slechts een van de voorbeelden die bijdragen aan het totaalplaatje. Het plaatje van een spits die in 2020 zelfs de allergrootste sterren aftroefde.

Lees het hele portret in het eindejaarsnummer of op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.