Núñez doet opvallende uitspraak over worsteling in het shirt van Liverpool

Reacties

Darwin Núñez heeft een opvallende verklaring gegeven waarom hij zich nog niet helemaal op zijn gemak voelt bij Liverpool. De Uruguayaanse aanvaller wacht na de thuiszege op Rangers nog op zijn eerste goal voor The Reds in de Champions League.

Núñez doet opvallende uitspraak over worsteling in het shirt van Liverpool
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Núñez startte dinsdagavond tegen Rangers in de basis en kreeg voldoende kansen om zijn rekening voor Liverpool te openen in de Champions League. Rangers-doelman Allan McGregor bleek echter een sta-in-de-weg voor de Uruguayaan, die afgelopen zomer voor 75 miljoen euro de overstap maakte van Benfica.

McGregor keerde vier doelpogingen van Núñez en zag nog twee andere inzetten van de Zuid-Amerikaan geen doel treffen. Daarmee evenaarde de spits een prestatie van Sadio Mané, die in december 2019 bij zes doelpogingen tegen Red Bull Salzburg ook niet tot scoren kwam voor Liverpool.

Taalbarrière
Núñez begon persoonlijk voortvarend aan zijn Engelse avontuur, met doelpunten in de strijd om het Community Shield tegen Manchester City (3-1 nederlaag) en tegen Fulham (2-2). Maar zijn laatste treffer op Craven Cottage dateert al van begin augustus.

Dat Núñez nog niet zijn draai heeft gevonden bij Liverpool, komt deels ook door de taalbarrière, stelt hij in gesprek met ESPN Vivo. 'Eerlijk gezegd, wanneer Klopp iets vertelt, begrijp ik er niets van', aldus de spits, die vorig seizoen voor Benfica 34 keer scoorde in 41 officiële wedstrijden.

Vertrouwen
Liverpool-manager Jürgen Klopp merkt dat Núñez zijn neusje voor de goal terugkrijgt. 'Ik denk dat je dat ook steeds meer ziet aan hem. De wijze waarop hij en de andere jongens voorin bewogen, was ook weer buitengewoon goed. Darwin is een spits die veel vaker in kansrijke situaties gaat komen en dan zal het tij snel keren voor hem.'

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.