Van Bronckhorst vervolgt negatieve serie: 'Klasseverschil opnieuw duidelijk'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst leed dinsdagavond met Rangers tegen Liverpool de derde nederlaag op rij in de groepsfase van de Champions League. De manager van The Gers erkent dat het klassenverschil met de thuisploeg groot was.

Van Bronckhorst vervolgt negatieve serie: 'Klasseverschil opnieuw duidelijk'
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Rangers won slechts één van hun laatste negentien Champions League-wedstrijden. Eerder waren ook Ajax en Napoli te sterk voor de ploeg van Van Bronckhorst. 'Het klassenverschil was opnieuw duidelijk, we speelden tegen één van de beste elftallen van Europa. Al betekent dat niet dat je moet verliezen', zei Van Bronckhorst na de wedstrijd op Anfield.

'Mijn spelers zullen leren van deze ervaring en die meenemen naar de volgende Europese wedstrijd én de Schotse competitie. We willen de strijd aangaan in de Champions League, maar dat blijkt heel moeilijk in deze groep. Op dit niveau moeten we sneller gaan denken, passen en bewegen. Hopelijk laten we ons in de komende drie duels van een betere kant zien.'

Van Bronckhorst prees zijn doelman Allan McGregor, goed voor acht reddingen tegen Liverpool. 'Allan was fantastisch, vooral in de eerste helft. Ook Leon King (achttienjarige verdediger uit de academie van Rangers, red.) en Ben Davies deden het ook heel goed. Er zijn altijd positieve punten om mee te nemen', aldus de Nederlandse manager, die volgende week Liverpool ontvangt in Ibrox Stadium.

Lachende Klopp
Liverpool-collega Jürgen Klopp werd na de overwinning gevraagd of hij de kritiek van de voorbije weken heeft gebruikt om zijn spelers aan te sporen voor het thuisduel met Rangers. 'Ik kan niet wachten op het moment dat ik weer kranten kan lezen', zei Klopp met een brede glimlach. 'Nee, de kritiek was helemaal prima. We zijn niet dolgelukkig over onze situatie, laten we het zo zeggen.

'We hebben desondanks nog een aantal hele goede wedstrijden gespeeld dit seizoen en de Champions League-avonden in Liverpool zijn vaak heel plezierig. Ik zag tegen Rangers ook weer een ploeg dat zich volledig inzet, dat vond ik belangrijk om te zien', aldus Klopp.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.