Nummer twee Rennes bouwt verder aan recordreeks

Stade Rennes klom naar de derde plaats nadat het wederom ongeslagen was gebleven. Lille is vijfde na een zege op Le Havre.

Lorient-Stade Rennes 1-2En dat zijn zeventien duels op rij zonder nederlaag. Stade Rennes was in blessuretijd van de eerste helft op achterstand gekomen na een verdedigingsfout van Carlos Bocanegra en een treffer van Jeremy Morel. Maar in de laatste twintig minuten pakten de betere bezoekers alsnog de drie punten dankzij een rake kopbal bij de eerste paal van Asamoah Gyan (1-1) en een knappe soloactie van Moussa Sow (1-2, foto).

Lille-Le Havre 3-1Lille moest lang wachten op de beslissende voorsprong in het treffen met Le Havre. De thuisploeg was na een half uur via Ludovic Obraniak op voorsprong gekomen, maar nadat Hassan Alla via een van richting veranderde vrije trap de gelijkmaker in de 61ste minuut had binnengeschoten, duurde het tot de slotfase voordat Lille wederom op voorsprong kwam. Na een hoekschop van Michel Bastos tekende Yohan Cabaye voor de 2-1. En in blessuretijd scoorde Bastos bij de eerste paal op assist van Cabaye.

Toulouse-Olympique NiceVlak voor tijd leek Toulouse een beslissende voorsprong te hebben genomen via de tweede treffer van André-Pierre Gignac. Maar in de derde minuut van blessuretijd kwam Nice alsnog op gelijke hoogte. Na een hoekschop schoot Vincent Hognon bij de eerste paal de bal door de benen van doelman Cédric Carrasso.

Stade Rennes is tweede met 34 punten uit negentien duels, één punt minder dan koploper Olympique Lyon. Lille is vijfde met 32 punten. Toulouse heeft 31 punten en Nice staat op dertig.