Numancia stunt tegen Barcelona, Heitinga scoort

Barcelona is het nieuwe seizoen begonnen met een blamerende nederlaag tegen het gepromoveerde Numancia. John Heitinga deed het met Atlético Madrid veel beter.

Numancia-Barcelona 1-0Barcelona maakte direct op de eerste speeldag een pijnlijke uitglijder. Frank Rijkaards opvolger Josep Guardiola moest toezien hoe zijn ploeg de vroege openingstreffer van Mario Martinez maar niet kreeg weggepoetst. Tot in de laatste minuten waren de Catalanen dichtbij. Maar de kopbal van Samuel Eto'o ging net naast waar de vrije trap van Lionel Messi op de paal belandde.

Atlético Madrid-Málaga 4-0In de wedstrijd tegen Málaga liet Atlético Madrid opnieuw zien vroeg in vorm te zijn. Op de kwalificatie voor de Champions League ten koste van Schalke 04 lieten de Madrilenen een nieuw vertrouwenwekkend optreden zien. John Heitinga droeg een steentje bij aan het succes. De oud-Ajacied opende halverwege de eerste helft uit een corner van Pernía de score.

Osasuna-Villarreal 1-1Villarreal moest genoegen nemen met een gelijkspel als start van het nieuwe seizoen. De nummer twee van afgelopen seizoen kwam dankzij een schitterende vrije trap van Marcos Senna nog wel op voorsprong. Maar een benutte strafschop van de Iraanse middenvelder Javad Nekounam hielp Osasuna aan een punt.