Nu al twintig goals voor op Ronaldo-schema: de absurde stats van Haaland

Reacties

Statistici draaien dezer dagen overuren om de indrukwekkende prestaties van Erling Haaland in kaart te brengen. De twintigjarige Noor loodste Borussia Dortmund dinsdagavond ten koste van Sevilla naar de laatste acht van de Champions League met wéér twee treffers. We zetten de indrukwekkendste cijfers van de doelpuntenmachine op een rijtje.

Nu al twintig goals voor op Ronaldo-schema: de absurde stats van Haaland
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 2
Sevilla
Sevilla

• Haaland heeft nu al de kaap van twintig Champions League-doelpunten gerond, en dat in slechts veertien wedstrijden. Nooit eerder bereikte iemand zó snel deze mijlpaal. Het oude record was in handen van Harry Kane, die in zijn 24ste Champions League-duel voor de twintigste keer een treffer liet aantekenen.

• Met zijn tweede goal tegen Sevilla werd Haaland de speler met de meeste Champions League-doelpunten vóór zijn 21ste verjaardag. Kylian Mbappé had dit record in handen.

• Champions League-topscorer aller tijden Cristiano Ronaldo had precies nul keer gescoord in het elitetoernooi voor zijn 21ste verjaardag. Wat dat betreft ligt Haaland op koers voor het doelpuntenrecord van de nu 36-jarige Portugees.

• Tevens werd Haaland de eerste speler in de 29-jarige Champions League-historie die in vier achtereenvolgende wedstrijden twee doelpunten maakte. Het Noorse fenomeen deed dat tegen Club Brugge (twee keer) en Sevilla (twee keer).

Haaland scoorde in slechts twee van zijn Champions League-duels níet. Het leidde meteen tot de uitschakeling van Red Bull Salzburg (in 2019/20 in de groepsfase na een nederlaag tegen Liverpool) en Borussia Dortmund (verderop in dat seizoen in de achtste finale tegen Paris Saint-Germain).

• In zijn 47 officiële duels voor Borussia Dortmund maakte Haaland 47 doelpunten. Bij Red Bull Salzburg zette de Noor een soortgelijk moyenne neer: 29 goals in 27 duels.

• Verder is Haaland de jongste speler aller tijden die in zes achtereenvolgende Champions League-wedstrijden scoorde. Dinsdagavond had de Golden Boy twintig jaar en 231 dagen op de teller staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Haaland heeft nu al meer Champions League-doelpunten gemaakt dan 74 van de 145 clubs die ooit deelnamen aan het miljardenbal.

• Sinds zijn Champions League-debuut in september 2019 is Haaland de productiefste speler in het miljardenbal. Zelfs Robert Lewandowski (negentien doelpunten) moet voorrang verlenen aan het supertalent uit Noorwegen.

• Kijken we alleen naar dit seizoen, dan leidt Haaland overtuigend de dans in het topscorersklassement van de Champions League. Met zijn tien goals blijft hij een aantal spelers met zes doelpunten duidelijk voor: Olivier Giroud, Youssef En-Nesyri, Neymar, Marcus Rashford en Álvaro Morata.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.