Nota bene Barcelona-telg Tello houdt Real Madrid van koppositie af

Reacties

Real Madrid moet de koppositie aan Barcelona laten. De ploeg van coach Zinedine Zidane ging onderuit op bezoek bij Real Betis. Nota bene voormalig Barcelona-speler Cristian Tello maakte de winnende namens de ploeg uit Sevilla. 

Nota bene Barcelona-telg Tello houdt Real Madrid van koppositie af
© Pro Shots
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
2 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid wist wat het te doen stond op bezoek bij Real Betis nadat Barcelona zaterdagavond met 1-0 won van Real Sociedad. Met die zege nam Barça de koppositie weer tijdelijk over en Real Madrid had in Estadio Benito Villamarín een overwinning nodig om weer over de ploeg van Quique Setién heen te wippen op de ranglijst van La Liga.

Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam in Sevilla, maar vijf minuten voor rust werd het publiek alsnog getrakteerd op twee goals. Het was Real Betis dat de leiding nam. Nadat Thibaut Courtois eerst nog een magistrale redding in petto had op een schot van Nabil Fekir, was het uit de hoekschop die daaruit volgde alsnog raak. De corner werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar Sergio Ramos nam dermate veel tijd om de bal weg te schieten dat hem de bal ontfutseld kon worden. De bal kwam voor de voeten van verdediger Sidnei en die liet Courtois compleet kansloos met een heerlijke knal in de bovenhoek: 1-0.

Real Betis, dat al zes wedstrijden in La Liga niet wist te winnen, dacht daarmee met een voorsprong de rust in te gaan, maar niets was minder waar. Real Madrid kreeg namelijk op slag van rust nog een strafschop nadat doelpuntenmaker Sidnei landgenoot Marcelo ondersteboven schopte. Karim Benzema pakte dat cadeautje uit en maakte zijn 162ste goal in de Spaanse competitie. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Samuel Eto'o. Het tweetal staat nu samen vijfde op de ranglijst van buitenlandse topscorers in La Liga. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft kregen beide ploegen een enorme kans om op voorsprong te komen. Bij Real Madrid was het invaller Ferland Mendy die de lat raakte en aan de andere kant was het aanvoerder Joaquín die een niet te missen kans toch miste. Hij omspeelde Courtois en had de bal voor het inschuiven, maar hij besloot hem voor te geven op Sergio Canales. Luka Modric had zodoende de kans om de bal nog voor de lijn weg te werken.

Niet veel later werd Joaquín naar de kant gehaald en dat bleek achteraf een gouden wissel van Real Betis-coach Rubi. Tello, tussen 2012 en 2017 speler in de hoofdmacht van Barcelona, loste de aanvoerder namelijk af en het was nota bene de oud-speler van Barcelona die Real Madrid pijn deed. Na een foute pass van Benzema werd Tello diep gestuurd en de Spanjaard bleef oog in oog met Courtois heel kalm: 2-1.

Tello bewees zijn oude ploeg met die treffer een enorme dienst, want het is zodoende Barcelona dat na 27 speelrondes aan kop gaat in La Liga. Voor Real Madrid is het de tweede uitnederlaag op rij nadat het op 22 februari ook al onderuit ging op bezoek bij Levante.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overige uitslagen


Zo 8 mrt. 2020

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.