Noppert trekt WK-vorm door: RKC en Heerenveen in evenwicht

Reacties

Met dank aan Etienne Vaessen en Andries Noppert zijn RKC Waalwijk en SC Heerenveen zaterdag niet tot scoren gekomen. Beide doelmannen hielden hun ploeg zaterdag op de been in het Mandemakers Stadion (0-0).

Noppert trekt WK-vorm door: RKC en Heerenveen in evenwicht
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Bij RKC maakte Mats Seuntjens zijn officieuze debuut en kreeg ook Mika Biereth een kans in de basis. De aanvallers moesten het gemis van Iliass Bel Hassani (geschorst) en Michiel Kramer (geblesseerd) opvangen. Biereth kreeg halverwege de eerste helft een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar had de pech dat Andries Noppert nog in zijn WK-vorm bleek te steken. De doelman bracht redding met zijn been.

Aan de andere kant lukte het ook Etienne Vaessen zich te onderscheiden. De doelman van de Waalwijkers redde eerst op een inzet van Milan van Ewijk en hield in de rebound ook Rami Al Hajj van scoren af. De grootste kans was aan de andere kant voor Seuntjens. De RKC'er drong twintig minuten voor tijd het strafschopgebied binnen, passeerde Noppert, maar had de pech dat zijn poging via de paal terug in het spel belandde. Dichter bij een treffer zouden beide ploegen niet meer komen.

Blessure Van Beek
Voor Heerenveen was er nog slecht nieuws, omdat Sven van Beek zich in de slotfase lelijk verstapte. De 28-jarige verdediger moest met veel pijn van het veld. Door het gelijkspel handhaven beide ploegen zich in de middenmoot van de Eredivisie. Heerenveen krijgt woensdag in de strijd om de KNVB-Beker bezoek van FC Volendam, dat zaterdag in de Eredivisie juist RKC ontvangt. De Waalwijkers blameerden zich in het bekertoernooi tegen De Treffers en hoeven midweeks niet in actie te komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

RKC Waalwijk Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.