Noorse overlevende van aardbeving bekritiseert Süper Lig

Reacties

Fredrik Gulbrandsen heeft heel veel geluk dat hij nog leeft. Dat liet de Noorse aanvaller in dienst van Adana Demirspor weten in een bericht dat hij op zijn Instagram-account publiceerde.

Noorse overlevende van aardbeving bekritiseert Süper Lig
© Pro Shots

Gulbrandsen lag te slapen op de bovenste van de vijftien verdiepingen in het flatgebouw in Adana waar hij woont. 'Ik wist zeker dat dit het einde voor me zou betekenen. Terwijl ik over de vloer kroop en lager in het gebouw probeerde te komen, wist ik zeker dat de vloer onder me zou instorten. Ik begrijp nog steeds geen snars van hoe het nou kan dat het gebouw nog overeind staat.'

De aanvaller, drievoudig international van Noorwegen, gaat er in meer detail op in. 'Er was zoveel beweging, het voelde net alsof ik op een boot zat midden in een zware storm. Toen ik buiten kwam zag ik mensen doodsbang hun gebouwen uitrennen. Ik heb heel, heel veel geluk gehad', aldus Gulbrandsen, die de huiveringwekkend grote groep mensen voor wie het drama slecht afliep nog een hart onder de riem steekt.

De verklaring gaat nog verder. 'Ik wil nog iets zeggen. Er zijn duizenden mensen die hier dood liggen of nog gevonden moeten worden. De Turkse Süper Lig heeft besloten tot één week uitstel. Één week! Ik kan me niet voorstellen hoe we moeten voetballen terwijl zoveel mensen voor hun leven vechten. Ik heb nog steeds flashbacks van die avond, ik ben op zijn zachtst gezegd getraumatiseerd.'

'Gelukkig was ik alleen, zonder mijn vriendin. Ik ben zo blij dat ze er niet was. Ik wilde als eerste bij mijn familie zijn, die zit 1500 kilometer verderop. Ik schrijf dit omdat het lijkt alsof mensen niet snappen hoe traumatiserend het is, ook als je het overleeft', eindigt hij.

Gulbrandsen speelt nu dus dus in Adana. In eigen land kwam hij uit voor Lillestrøm en Molde, en in Amerika voor de New York Red Bulls, als huurspeler van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Via Istanbul Basaksehir belandde hij bij zijn huidige club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.