Noord-Ierland vastberaden om Oranje verder onder druk te zetten

Reacties

Noord-Ierland beseft dat de koppositie in Groep C van de EK-kwalificatiereeks een vertekend beeld geeft. De inzet is om concurrent Nederland op negen punten te zetten.

Noord-Ierland vastberaden om Oranje verder onder druk te zetten

De jacht op een EK-ticket is voor Oranje een inhaalrace geworden. Terwijl Nederland (tevergeefs) de ultieme Nations League-eer najoeg in Portugal, bouwde Noord-Ierland verder aan een voorsprong. Het dinsdagse bezoek aan Wit-Rusland kan de marge zelfs op negen punten brengen in het nadeel van Oranje. Dat heeft bondscoach Michael O'Neill ook voor ogen als doel van de wedstrijd in Borisov.

'Het belangrijkste is dat we in de wedstrijden tegen Estland en Wit-Rusland geen punten laten liggen aangezien we mogen aannemen dat Nederland en Duitsland dat ook niet gaan doen', aldus O'Neill. 'Maar het mooie is dat we de druk op Nederland in het bijzonder kunnen vergroten, omdat ze nog wedstrijden te spelen hebben en de achterstand moeten goedmaken.'

Bij een Noord-Iers succes in Wit-Rusland groeit het gat tot negen punten naar Nederland, dat wel twee duels minder heeft gespeeld. Oranje hervat begin september de EK-kwalificatie met een uitwedstrijd tegen Duitsland.

EK-kwalificatie

Stand Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.