Nog drie duels scheiden Heracles van het beste seizoen ooit

Reacties

Heracles Almelo staat met nog drie speelronden voor de boeg op de vijfde plaats in de Eredivisie. Als de ploeg dit vasthoudt, zet het zijn beste prestatie ooit neer op het hoogste niveau.

Nog drie duels scheiden Heracles van het beste seizoen ooit

De Almeloërs zijn bezig aan hun negentiende seizoen in de Eredivisie. De beste klassering sinds de invoering van het betaald voetbal is tot nu toe een zesde plaats, die zowel in het seizoen 2009/10 (onder Gertjan Verbeek) als in het seizoen 2015/16 (onder John Stegeman) werd veroverd.

Met Frank Wormuth aan het roer stevent Heracles nu af op een verbetering van die prestaties. Dinsdagavond moet de eerste horde worden genomen, uit bij AZ. Daarna wachten nog ontmoetingen met Excelsior (thuis) en PSV (uit).

De overwinning die Heracles vrijdag boekte op SC Heerenveen (2-1) was alweer de elfde thuiszege van dit seizoen: een evenaring van het clubrecord. Bij winst op Excelsior wordt het record verbeterd en kan een ticket voor de play-offs om Europees voetbal worden veiliggesteld.

Volgens Wormuth is het geen toeval dat zijn elftal in deze fase nog meedoet om een Europees startbewijs. ‘In bepaalde wedstrijden ben je wat gelukkig, in andere krijg je te weinig. Na 34 duels krijgt iedereen waar hij recht op heeft.'

'Als je heel het seizoen tussen plek vijf en acht staat, dan hoor je daar nu ook', zegt de Duitse oefenmeester. 'Ik moet mijn elftal een compliment maken, maar tegelijkertijd wil ik heel duidelijk zijn: we zijn er nog niet.’

Vrijdag won Heracles Almelo voor de elfde keer dit seizoen een thuiswedstrijd: het werd 2-1 tegen SC Heerenveen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.