Nivellering in top Spaans topscorersklassement

Reacties

Bijna revolutionaire ontwikkelingen hebben dit seizoen plaats in de Primera División. En dan vooral in de top van het topscorersklassement, een plek die Lionel Messi en Cristiano Ronaldo sinds 2009 steevast opeisten.

Nivellering in top Spaans topscorersklassement

Hun scoringsdrift voor Barcelona en Real Madrid maakte het onmogelijk voor andere erkende doelpuntenmakers om aanspraak te maken op de Trofeo Pichichi. Daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. Niet alleen hebben Neymar en Luis Suarez zich, bij langdurige absentie van hun geblesseerde kompaan Messi, opgewerkt tot topscorers van Spanje (met respectievelijk veertien en dertien doelpunten na vijftien speelronden). Ook is het verschil met de aanvallers van de kleinere clubs minder groot.

Zo is Imanol Agirretxe opgeklommen naar de vierde plaats. De Bask van Real Sociedad staat op twaalf treffers. Lucas Pérez was de laatste zes duels op rij trefzeker voor Deportivo La Coruña, waardoor hij nu elf keer gescoord heeft. Dat is er één meer dan Ronaldo, die bij Real Madrid deelt in de algehele malaise en bovendien enige tijd met frisse tegenzin als diepe spits voetbalde. Messi staat door zijn blessure nog maar op vijf competitietreffers.

De ontwikkelingen rondom Messi en Ronaldo hebben tot gevolg dat de huidige topschutter van La Liga, de momenteel geblesseerde Neymar, pas op veertien goals staat. Dit is het laagste aantal na vijftien speelronden sinds het seizoen 2009/10, toen David Villa (destijds Valencia) op twaalf stond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.