Nijholt: 'Ik ben nog steeds fan van David Beckham'

Middenvelder Gianluca Nijholt (19) speelde dit seizoen al dertien duels mee in de hoofdmacht van FC Utrecht (waarvan acht keer als basisspeler) en heeft een heldere toekomstwens. Hij zou graag nog eens samen met vedette David Beckham op het veld staan.

Nijholt: 'Ik ben nog steeds fan van David Beckham'

Dat zegt Nijholt deze week in de rubriek 'Persoonlijk' van Voetbal International. 'Ik ben nog steeds fan van David Beckham. Hij heeft echt een onwijze traptechniek en is een meerwaarde in iedere ploeg. Ik heb altijd gedroomd nog eens met of tegen Beckham te spelen, maar ik ben bang dat het altijd bij een droom blijft...'

De uit de FC Utrecht-jeugd afkomstige Nijholt legde als jongeling succesvolle stages af bij Ajax en Arsenal, maar de Amsterdamse club stond hem niet aan, terwijl hij voor een avontuur in Engeland toch te jong was. Bij FC Utrecht ontwikkelt Nijholt zich nu uitstekend. Een sterk linkerbeen en een goed overzicht zijn naar eigen zeggen zijn sterke punten.

Zaterdag speelt Nijholt met zijn club het uitduel bij
SC Heerenveen, dat deze week Jan Everse aanstelde als tijdelijk opvolger van de opgestapte Jan de Jonge.

Voor meer ontboezemingen van Gianluca Nijholt, zie de nieuwste editie van Voetbal International, die sinds woensdag in de winkel ligt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen