FC Utrecht beloont Nijholt met 'volwassen contract'

Gianluca Nijholt levert zijn jeugdcontract in en krijgt daarvoor in de plaats een nieuwe verbintenis passend bij zijn nieuwe status bij FC Utrecht.

FC Utrecht beloont Nijholt met 'volwassen contract'

De negentienjarige Nijholt debuteerde in december 2007 tegen Heracles Almelo in de hoofdmacht van FC Utrecht. Dit seizoen is hij meer dan een invalkracht getuige zijn elf optredens in de Eredivisie.

FC Utrecht laat de goede ontwikkeling terugkomen in de nieuwe verbintenis, die Nijholt vanaf de zomer voor drie jaar in de Galgenwaard houdt. 'In het begin van het seizoen had ik niet gedacht dat het zo snel zou gaan', zei Nijholt op de website van FC Utrecht. 'Hiermee is een droom uitgekomen, want dit is het mooiste wat je als voetballer kan overkomen.'

Natuurlijk is het vooral Gianluca’s eigen verdienste dat hij zo ver is gekomen', voegde technisch directeur Foeke Booy daarnaa toe. 'Maar zijn doorbraak is zeker ook te danken aan de kwaliteit van onze jeugdopleiding. Het toont het belang van een goede opleiding aan, naast dat je scoutingsapparaat natuurlijk op niveau moet zijn. Dat Gianluca nu een volwassen contract tekent, moet een stimulans voor alle jeugdspelers zijn.'

Naast Nijholt verbonden Gévero Markiet en Zakaria Amrani zich tot medio 2012 aan FC Utrecht. 'Dat ze talent hadden, wisten we al, maar ze hebben zich de afgelopen periode ook nog eens goed ontwikkeld', aldus Booy over de twee A-junioren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen