Nigeria verslaat Japan en is dicht bij kwartfinale

Nigeria versloeg Japan in Groep B van het olympische voetbaltoernooi. The Super Eagles sloegen in de tweede helft toe.

In de eerste helft was er weinig verschil te duiden tussen de Nigerianen en de Japanners. De Afrikaanse ploeg had de beste kans via Peter Odemwingie. Maar na goed voorbereidend werk van Henry Okoronkwo schoot de aanvaller van dichtbij over het Japanse doel.

Na rust lukte het Nigeria dan toch op voorsprong te komen. Alle vier aanvallend ingestelde spelers waren bij de aanval betrokken, via Okoronkwo, Isaac Promise en Odemwingie belandde de bal voor de voeten van Victor Obinna, die vanaf vijftien meter hard uithaalde: 1-0.

Een kwartier later vergrootte Nigeria het verschil. De Japanners drongen aan, maar kregen een counter om de oren. Obinna ontsnapte over de linkerflank, zette voor en vond Victor Anichebe bij de tweede paal. De aanvaller van Everton knalde vanuit moeilijke hoek de bal fraai binnen.

Japan kwam nog wel terug tot 2-1 via Toyoda, die in de 79ste minuut toesloeg. Maar de Japanners slaagden er niet in Nigeria écht onder druk te zetten.

Nigeria heeft vier punten in Groep B. Japan is nagenoeg kansloos met nul punten. Later deze zondag komen Nederland en de Verenigde Staten nog in actie.