Union Sint-Gillis heeft zondag de Belgische topper in zijn voordeel beslecht. Bart Nieuwkoop droeg zijn steentje bij aan de nipte zege op koploper RC Genk.

Genk
Genk
1 - 2
Union Sint-Gillis

Om nog kans te maken om als koploper te beginnen aan de play-offs voor de Belgische titel was het zaak voor Union Sint-Gillis om Genk zondag pootje te lichten. Een zege zou de achterstand terugbrengen tot vijf punten met nog vijf duels te gaan in de reguliere competitie.

Union slaagde in die opzet. Genk kwam via een omstreden strafschop van Bryan Heynen nog wel op voorsprong, maar het antwoord van de gasten in het slot van de eerste helft was overtuigender. Nieuwkoop kopte de gelijkmaker op het scorebord na een voorzet van Simon Adingra, die kort voor het rustsignaal zelf toesloeg; 1-2.

Voor Union Sint-Gillis begon de tweede helft met minder goed nieuws. Yorbe Vertessen ging kort na rust geblesseerd naar de kant. Maar ook zonder de PSV-huurling werd de overwinning over de eindstreep gesleept.

Door de zege wipte Union over Antwerp FC naar de tweede plaats met nog vijf punten achterstand op koploper Genk.