Nieuwelingen helpen Fenerbahçe naar play-offs Europa League

Reacties

Het Fenerbahçe van Robin van Persie heeft donderdag de play-offs van de Europa League bereikt. De Turkse topclub had het over twee wedstrijden moeilijk met Sturm Graz, maar na een 1-2 overwinning in Oostenrijk was een 1-1 in eigen huis voldoende voor een plek in de laatste voorronde. Van Persie speelde dertig minuten mee, maar kwam niet tot scoren.

Nieuwelingen helpen Fenerbahçe naar play-offs Europa League

Aanwinst Nabil Dirar, die in de zomer overkwam van AS Monaco, maakte zijn eerste doelpunt in dienst van Fenerbahçe. Hij werd na een half uur bediend door een andere aankoop van de Turken, Mathieu Valbuena. Een loepzuivere voorzet van de Fransman werd bij de tweede paal ingekopt door Dirar.

Sturm Graz liet zich echter niet gewillig naar de slachtbank leiden en na 66 minuten spelen werd het zowaar nog spannender in Istanbul. Philipp Huspek ontsnapte aan de aandacht van de Fenerbahçe-defensie en bleef oog in oog met Volkan Demirel bijzonder koel. Vervolgens kreeg Fabian Schubert met het hoofd nog een prima kans op de 1-2, maar dat leed bleef Fenerbahçe bespaard. De ploeg meldt zich nu, naast Ajax en mogelijk PSV plus FC Utrecht, in de play-offs van de Europa League.

De loting voor de play-offs van de Europa League wordt verricht op 4 augustus. De duels worden vervolgens op 17 en 24 augustus afgewerkt. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.