Nieuweling De la Torre lichtpuntje tegen PEC bij nieuwe nederlaag Heracles

Reacties

Heracles Almelo heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen verloren. In eigen huis ging de ploeg met 0-1 onderuit.

Nieuweling De la Torre lichtpuntje tegen PEC bij nieuwe nederlaag Heracles
© Pro Shots

PEC Zwolle won afgelopen week, na een 2-0 nederlaag tegen SC Cambuur, met 1-0 van AZ en had daarmee de eerste zege in de voorbereiding al op zak. Heracles Almelo daarentegen was nog op zoek naar de eerste oefenzege in de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen. De ploeg van Frank Wormuth oefende vorige week tegen FC Groningen en ging met 1-0 onderuit.

Ook tegen PEC Zwolle kwam Heracles op een 0-1 achterstand. Vlak voor het rustsignaal was het Sam Kersten, die in officiële wedstrijd nog nooit een goal maakte, die de bal binnen frommelde. Heracles-doelman Michael Brouwer, die de met kuitklachten gewisselde Janis Blaswich verving, zag er daarbij niet sterk uit. De 0-1 van Kersten was bovendien de ruststand.

In de tweede helft zagen de aanwezige supporters van Heracles de entree van Luca de la Torre, die onlangs overkwam van het naar de Premier League gepromoveerde Fulham. De Amerikaan met Spaanse roots had daar met twee korte invalbeurten echter maar nauwelijks een bijdrage aan geleverd. In Almelo liet hij desondanks toch al wat van zijn klasse zien. Met handige bewegingen en frivool spel gaf hij zijn visitekaartje af. Resultaat bracht dat echter niet, mede omdat Xavier Mous een prima partij keepte bij PEC Zwolle. De doelman verloor vorig seizoen zijn plaats onder de lat aan Michael Zetterer, maar hoopt zich in de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen weer te bewijzen. Iets wat tegen Heracles dus goed lukte.

Omdat een goal van Reza Ghoochannejhad nog werd afgekeurd, bleef het bij 0-1 in Almelo. Het nieuwe Eredivisie-seizoen begint voor PEC Zwolle op 12 september met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Heracles Almelo begint het nieuwe voetbalseizoen ook met een thuiswedstrijd. Op 13 september komt ADO Den Haag op bezoek in Almelo.

Dit waren de opstellingen van beide ploegen:

Heracles Almelo eerste helft: Blaswich, Breukers, Pröpper, Rente, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Schoofs, Vloet; Van der Water, Szöke, Burgzorg.
PEC Zwolle eerste helft: Mous, Van Wermeskerken, Van Polen, Kersten, Paal, Huiberts, Van den Belt, Clement, Saymak, Flemming en Van Crooij.

Heracles Almelo tweede helft: Brouwer; Fadiga, Oubella, Knoester, Quagliata, Agca, Bulut, Bijleveld, De la Torre, Burgzorg, Amissi.
PEC Zwolle tweede helft: Mous, Bajselmani, Doué, Lam, Dekono, Leemans, Nakayama, Reijnders, Drost, Ghoochannejhad en Van Duinen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.