Heracles pikt Amerikaans international op bij net gepromoveerd Fulham

Reacties

Heracles Almelo heeft de aanval verder versterkt. De club maakte donderdagochtend bekend dat Luca de la Torre een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar, heeft ondertekend.

Heracles pikt Amerikaans international op bij net gepromoveerd Fulham
© Pro Shots

De la Torre is een 22-jarige aanvaller die overkomt van Fulham, dat dinsdagavond promoveerde naar de Premier League. Voor die club speelde hij al sinds 2014. De in San Diego geboren Amerikaan (die overigens ook een Spaans paspoort heeft) speelde daar vooral in de Onder-23. Hij kwam afgelopen seizoen tweemaal in actie voor de hoofdmacht: in de duels met Preston North End en Reading FC mocht hij kort invallen. Ook is De la Torre international voor Team USA: in 2018 deed hij mee in een oefenduel met Ierland. Daarvoor doorliep hij de jeugdelftallen van de VS.

'Luca is een veelzijdige speler die beschikt over een goede techniek en de nodige creativiteit', aldus technisch directeur Tim Gilissen op de clubwebsite van Heracles. 'Hij kan als flankspeler op beide kanten uit de voeten, maar ook als aanvallende middenvelder. Hij biedt ons daarmee extra opties.' De la Torre zelf is eveneens blij met de volgende stap in zijn loopbaan. 'Deze club speelt graag attractief voetbal. Dat past denk ik goed bij mijn technische stijl van spelen. Daarover heb ik ook goede gesprekken gevoerd met onder meer trainer Frank Wormuth. Daar sprak vertrouwen uit. Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik in huis heb.'

De la Torre is de zesde zomeraanwinst voor Heracles. Eerder werden ook al aanvallers Delano Burgzorg (die al werd gehuurd) en Sinan Bakis gehaald. Daarnaast kwam middenvelder Rai Vloet naar Almelo, net als verdedigers Marco Rente en Noah Fadiga.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.